Over ons

UTI Forwarding bestaat uit een team van enthousiaste en ervaren professionals die u én uw container shipment(s) volledig ontzorgen van en naar elke haven wereldwijd.

Hoe het is begonnen

Ons verhaal start in 1961 toen UTI is opgericht door een Amerikaanse custom broker. Het duurde niet lang voordat we onze focus hebben weerlegd naar wereldwijd containertransport. In 1989 zijn we verder gegaan als Unsworth Transport International met als specialisme: reefers. Een goede zet, want tot op de dag van vandaag zijn wij als freight forwarder nog steeds de koploper in de reefer business.

UTI groeit nog elk jaar door onze manier van werken. Omdat wij 24/7 voor u klaar staan, kunnen wij persoonlijke en betrouwbare service bieden en zorgeloos transport garanderen. Het is ons toegewijde team waardoor wij, samen, voorop blijven lopen. Het merendeel van de medewerkers van UTI werkt er langer dan 10 jaar. Dat zegt uiteraard iets over de loyaliteit van de medewerkers, maar het zegt ook iets over UTI als werkgever. Juist die betrokkenheid zorgt voor de stabiliteit in onze dienstverlening; wij lopen hard voor elkaar waardoor we ook hard voor u kunnen lopen.

Een dag niet gelachen, is een dag niet gewerkt.

Peter de Kramer

Met regelmaat worden er activiteiten georganiseerd voor en door het team. Met z’n allen een weekend voetbal kijken in Londen of spontaan een hapje eten (en oké, ook een drankje erbij) in de stad. Uiteraard hoort hier ook de ontwikkeling bij; om de kennis van de medewerkers up to date te houden, wordt een substantieel budget besteed aan het trainen en continu ontwikkelen van onze mensen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets wat we niet alleen zeggen, maar ook gewoon doen. Naast structurele, persoonlijke anonieme giften aan goede doelen, is UTI ook sterk betrokken bij onder andere The Sunday Foundation en ondersteunen we diverse sociale activiteiten en goede doelen.

Om voeling te houden met de regio en omdat we voetballiefhebber zijn, is UTI ook (hoofd)sponsor van voetbalvereniging Capelle.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op